Rajčatová polévka s jogurtem

Recepty, Polévky

Suroviny

vývar (tolik, aby byla lehce ponořená pokrájená rajčata)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
5 větších rajčat
4 kuličky nového koření
5 listů čerstvé bazalky
1/2 bílého jogurtu
cca 1 lžíce cukru
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, oloupaná a pokrájená rajčata, listy bazalky, nové koření, sůl, pepř, necelou lžíci cukru. Povaříme 25 minut (vývaru dáme tolik,aby rajčata byla lehce ponořená, hodně pustí šťávu), vyndáme nové koření a polévku rozmixujeme, skoro do hladka, aby zbyly kousíčky rajčat a zároveň byla krémová. Přimícháme 1/2 jogurtu. Osladíme dle chuti.

  2. Do polévky jsem přidala uvařené těstoviny,,písmenka,,:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!