Závin z jogurtového těsta s celerovými bramborami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

180 g hladké mouky
80 g bílého jogurtu
80 g másla
-----
celerové brambory - podle receptu v poznámce
2 vejce
hrst strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, jogurtu a změklého másla vypracujeme nelepivé těsto. V misce vidličkou rozšleháme dvě vejce, většinu jich přidáme do celerových brambor, v misce necháme trošku na závěrečné potření těsta.

  2. Těsto rozválíme na pečícím papíře, naplníme směsí brambor a delší okraje přeložíme přes sebe. Na papíře otočíme a přeneseme i s papírem na plech. Vidličkou propícháme, aby mohla unikat pára.

  3. Potřeme zbytkem vajíčka, posypeme sýrem a pečeme asi půl hodiny v troubě vyhřáté na 170 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!