Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 5-6 kuřecích paliček
- 250 ml podmáslí
- lžíce hořčice
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- koření na kuře
- malá cibule
- sůl
- pepř
- strouhanka na obalení
- olej na pečení
Postup Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené paličky osolíme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme podmáslí s drobně nakrájenou cibulí a všemi zbylými surovinami.
Paličky namočíme do podmáslí a necháme cca 2 hodiny marinovat. Po marinování připravíme plech s pečícím papírem, nalijeme trochu oleje a rozetřeme.
Paličky otřeme z marinády, obalíme ve strouhance a přitlačíme ji. Ukládáme na připravený plech, pokapeme olejem a vkládáme do trouby, vyhřáté na 200 st.
Plech přikryjeme alobalem a pečeme cca 30 minut. Průběžně kontrolujeme. Po půl hodině paličky obrátíme (řiďte se zkušeností u své trouby) a dopečeme odkryté na barvu.