Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5-6 kuřecích paliček
250 ml podmáslí
lžíce hořčice
1-2 stroužky utřeného česneku
koření na kuře
malá cibule
sůl
pepř
strouhanka na obalení
olej na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené paličky osolíme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme podmáslí s drobně nakrájenou cibulí a všemi zbylými surovinami.

  2. Paličky namočíme do podmáslí a necháme cca 2 hodiny marinovat. Po marinování připravíme plech s pečícím papírem, nalijeme trochu oleje a rozetřeme.

  3. Paličky otřeme z marinády, obalíme ve strouhance a přitlačíme ji. Ukládáme na připravený plech, pokapeme olejem a vkládáme do trouby, vyhřáté na 200 st.

  4. Plech přikryjeme alobalem a pečeme cca 30 minut. Průběžně kontrolujeme. Po půl hodině paličky obrátíme (řiďte se zkušeností u své trouby) a dopečeme odkryté na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!