Karbanátky se sýrem a houbami
Recepty, HoubySuroviny
- 750 g mletého masa
- 50 g rostlin. tuku
- 250 g čerstvých lesních hub
- 150 g tvrdého sýra
- 4 stroužky česneku
- sůl a pepř
- drcený kmín
- 1 menší vejce
- 0,5 - 1 dl mléka
- na obalení:
- vejce a 150 g strouhanky
- na smažení 150 g oleje
Postup Karbanátky se sýrem a houbami
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vložíme maso, přidáme drobně pokrájené, na tuku podušené a vychladlé houby, jemně nastrouhaný sýr, vejce, utřený česnek, sůl, pepř, kmín, mléko (s mlékem a strouhankou je třeba spíš šetřit, aby se karbošky nemusely moc strouhankou zahušťovat, ztrácí se pak ta úžasná chuť masa, hub a sýra). Vše dobře promícháme, směs není moc hustá a je třeba mít při obalování malinko trpělivosti (ta se ale vyplatí!).
Směs necháme v chladu 30 minut proležet. Pak tvoříme menší karbanátky, obalíme je opatrně ve vejci a strouhance a smažíme na horkém oleji po obou stranách a dbáme, aby karbanátky byly dobře prosmažené i uvnitř. Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami, šťouchačkami apod. Nejlepší jsou teplé, tak jako vlastně všechna jídla se sýrem. Je k tomu dobrý salát z rajčat.