Karbanátky se sýrem a houbami

Recepty, Houby

Suroviny

750 g mletého masa
50 g rostlin. tuku
250 g čerstvých lesních hub
150 g tvrdého sýra
4 stroužky česneku
sůl a pepř
drcený kmín
1 menší vejce
0,5 - 1 dl mléka
na obalení:
vejce a 150 g strouhanky
na smažení 150 g oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložíme maso, přidáme drobně pokrájené, na tuku podušené a vychladlé houby, jemně nastrouhaný sýr, vejce, utřený česnek, sůl, pepř, kmín, mléko (s mlékem a strouhankou je třeba spíš šetřit, aby se karbošky nemusely moc strouhankou zahušťovat, ztrácí se pak ta úžasná chuť masa, hub a sýra). Vše dobře promícháme, směs není moc hustá a je třeba mít při obalování malinko trpělivosti (ta se ale vyplatí!).

  2. Směs necháme v chladu 30 minut proležet. Pak tvoříme menší karbanátky, obalíme je opatrně ve vejci a strouhance a smažíme na horkém oleji po obou stranách a dbáme, aby karbanátky byly dobře prosmažené i uvnitř. Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami, šťouchačkami apod. Nejlepší jsou teplé, tak jako vlastně všechna jídla se sýrem. Je k tomu dobrý salát z rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!