Karamelizované kysané zelí podle Oldy

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g kysaného zelí
2 cibule
3 lžíce cukru krystal
4 lžíce oleje
silný masový vývar
2 lžíce hladké mouky
1 lžička kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí scedíme, propláchneme a vymačkáme téměř dosucha. Do kastrolu nasypeme cukr, necháme ho rozpustit a zhnědnout. Přidáme olej, promícháme a nasypeme nasekanou cibuli. Mícháme asi deset minut, až cibule získá zlatou barvu.

  2. Pokud se nám stalo, že někde cukr zhrudkovatěl, tak v této fázi by se měl zcela roztavit. Přilijeme trochu horkého vývaru, přidáme zelí, kmín, trochu soli, promícháme a za občasného míchnutí necháme vývar vydusit.

  3. Tento postup ještě opakujeme a poté zasypeme hladkou moukou a prosmahneme. Opět zalijeme vývarem a na mírné teplotě dusíme cca 15 minut do požadované konzistence. K závěrečnému dochucení by měla stačit již jen sůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!