Kapr na citronovém másle a kmínu

Recepty, Ryby

Suroviny

3 porce z kapra
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
citron
hladká mouka
lžička mleté papriky
sůl
kmín
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Omytou rybu pokapeme citronem, osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvíli uležet. Jednu lžíci změklého másla smícháme s nakrájenou petrželí a pár kapkami z citronu.

  2. Porce ryby obalíme v mouce s paprikou. Přebytečnou mouku oklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme kolečko z citronu a porce ryby kůží dolů.

  3. Opékáme cca 5 minut z každé strany (podle velikosti porcí) do zlatova. Po otočení kapra dáme na každou rybu kousek másla s petrželí a necháme rozpustit. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!