Kapr na citronovém másle a kmínu
Recepty, RybySuroviny
- 3 porce z kapra
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- citron
- hladká mouka
- lžička mleté papriky
- sůl
- kmín
- petrželka
Postup Kapr na citronovém másle a kmínu
Postup přípravy receptu
-
Omytou rybu pokapeme citronem, osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvíli uležet. Jednu lžíci změklého másla smícháme s nakrájenou petrželí a pár kapkami z citronu.
Porce ryby obalíme v mouce s paprikou. Přebytečnou mouku oklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme kolečko z citronu a porce ryby kůží dolů.
Opékáme cca 5 minut z každé strany (podle velikosti porcí) do zlatova. Po otočení kapra dáme na každou rybu kousek másla s petrželí a necháme rozpustit. Podáváme s vařeným bramborem.