Bambusová tofučína

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 mrkev
1 sklenice sterilovaných bambusových výhonků
1 střední cibule
1/3 pórku
sojová omáčka
malý kousek zázvoru
sůl
pepř
olej
Tofu (natural)
chilli nebo jiné pálivé kořeníNasi goreng, směs na čínu...
nesolené arašídy
škrob na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si nakrájíme bílé tofu na kousky a naložíme ho do sojové omáčky s oblíbeným pálivým kořením (použila jsem směs nasi goreng).

  2. Druhý den si tofu krátce opečeme na pánvičce a dáme stranou.

  3. Na rozpáleném oleji orestujeme na větší kousky nakrájenou cibuli, poté přidáme kolečka pórku a mrkev nakrájenou na tenké špalíky.

  4. Chvíli dusíme pod pokličkou, poté podlijeme trochou vody a přidáme kousky bambusu, nadrobno pokrájený zázvor, sůl, pepř a sojovou omáčku. Solíme opatrně - sojová omáčka je sama dost slaná.

  5. Když zelenina změkne, přidáme hrst nesolených arašídů. Můžeme zahustit lžičkou škrobu.

  6. Na závěr vmícháme kousky tofu a prohřejeme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!