Krůtí stehna na rozmarýnu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna
6 tenkých snítek rozmarýnu
4 dl bílého vína
1 zeleninový bujón
mořská sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená stehna osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme rozdrobený bujón, snítky rozmarýnu poklademe na stehna a podlijeme vínem. Přiklopíme horním pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.

  2. Pečeme cca hodinu a půl či déle, dokud maso nezměkne. Během pečení maso občas podlijeme výpekem, dvakrát otočíme, můžeme přidat více vína či vody, pokud se rychleji vypařuje.

  3. Podávala jsem jak s knedlíkem a červeným zelím, tak s lehkým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!