Garnely s mátovým pestem na plátcích lehce pikantní pečené mrkve

Recepty, Mořské plody

Suroviny

5 ks garnel
Olivový olej extra virgin
2 lístky máty
1 lžíce slunečnicových semínek
Citron
Sůl
Mleté chilli
1 středně velká mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. V misce smícháme lžíci olivového oleje, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, na špičku nože mletého chilli.

  3. Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné asi 3 mm a smícháme s marinádou, osolíme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct na 10-15 minut.

  4. Do hmoždíře vložíme slunečnicová semínka, pokrájenou mátu a špetku soli, podrtíme.

  5. Přidáme lžíci olivového oleje a rozetřeme na pastu.

  6. Pánev lehce pokapeme olivovým olejem a garnely orestujeme, lehce zakápneme citronem a smícháme s pestem“ z máty.

  7. Na talíř rozložíme pečenou mrkev a navrch garnely.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!