Garnely s mátovým pestem na plátcích lehce pikantní pečené mrkve
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 5 ks garnel
- Olivový olej extra virgin
- 2 lístky máty
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- Citron
- Sůl
- Mleté chilli
- 1 středně velká mrkev
Postup Garnely s mátovým pestem na plátcích lehce pikantní pečené mrkve
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
V misce smícháme lžíci olivového oleje, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, na špičku nože mletého chilli.
Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné asi 3 mm a smícháme s marinádou, osolíme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct na 10-15 minut.
Do hmoždíře vložíme slunečnicová semínka, pokrájenou mátu a špetku soli, podrtíme.
Přidáme lžíci olivového oleje a rozetřeme na pastu.
Pánev lehce pokapeme olivovým olejem a garnely orestujeme, lehce zakápneme citronem a smícháme s pestem“ z máty.
Na talíř rozložíme pečenou mrkev a navrch garnely.