Krevety - garnely v tempuře

Recepty, Minutky

Suroviny

5 ks garnel na osobu
sůl, pepř
koření jaké máme rádi (česnekové, grilovací, steakové apod.)
olej na smažení
Těstíčko (tempura):
2 polévkové lžíce pšeničné hladké mouky
1 lžíce kukuřičné hladké mouky
1 dl ledové vody nebo minerálky (musí být opravdu ledová nebo přidat kostku ledu)

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme černé střívko. Pokud koupíme syrové šedivé, musí se napřed krátce povařit, růžové jsou již vařené. Očištěné krevety osolíme a okořeníme.

  2. Promícháme v misce jen vidličkou mouku s ledovou vodou (moc nešlehat, cucky nevadí). Krevety namáčíme do těstíčka, vkládáme do větší vrstvy rozpáleného oleje a po částech rychle smažíme.

  3. Podáváme se salátem a thajskou sladkou chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!