Grilované garnely

Recepty, Mořské plody

Suroviny

2 garnely
1 lžíce olivového oleje
bylinky
stroužek česneku
špetku parmazánu
sůl
pepř
(jaké bylinky přidat)

Postup přípravy receptu

  1. Garelky bychom měli pořádně umýt. Dáme je vařit asi na 1 minutu do vroucí vody, vodu nesolíme.

  2. Vyjmeme z hrnce, odděláme hlavičku, oloupeme a odděláme střívko.

  3. Nachystáme si marinádu. Olivový olej utřeme s česnekem a bylinkami (kdo má jaké rád), špetku strouhaného parmazánu, sůl, pepř, špetku strouhaného parmazánu, sůl, pepř.

  4. Garnelky naložíme na 1 hodinu.

  5. Po naložení ugrilujeme z každé strany na grilu nebo pánvičce cca 3 minutky (záleží na velikosti).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!