Králík na zelenině a víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík (nebo jen stehna)
2 mrkve
1 petržel
100 g uzené slaniny
asi 6 lžic oleje
1 větvička šalvěje
2 bobkové listy
sůl
10 kuliček pepře
2 dcl suchého bílého vína
Omáčka:
1 cibule
trocha oleje
3 lžíce rajčatového pyré

Postup přípravy receptu

  1. Králika naporcujeme, posypeme na malé kocôčky narezanou mrkvou a petržlenom a prelejeme olejom. Zakryté necháme v chladničke stáť aspoň 12 hod.

  2. Králičie mäso dáme aj s olejom a zeleninou do pekáča, pridáme bobkový list, čierne korenie, šalviu, posypeme na kocky narezanou slaninou a osolíme. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre pri 180°C asi 50 minút.

  3. Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút. Mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šalviu a bobkový list odstránime.

  4. Na omáčku orestujeme narezanú cibuľu, pridáme celý výpek aj so zeleninou z králika a paradajkové pyré a 10 min povaríme. Podľa potreby dosolíme.

  5. Podávame so zemiakmi v akejkoľvek forme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!