Králík na zelenině a víně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík (nebo jen stehna)
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 100 g uzené slaniny
- asi 6 lžic oleje
- 1 větvička šalvěje
- 2 bobkové listy
- sůl
- 10 kuliček pepře
- 2 dcl suchého bílého vína
- Omáčka:
- 1 cibule
- trocha oleje
- 3 lžíce rajčatového pyré
Postup Králík na zelenině a víně
Postup přípravy receptu
-
Králika naporcujeme, posypeme na malé kocôčky narezanou mrkvou a petržlenom a prelejeme olejom. Zakryté necháme v chladničke stáť aspoň 12 hod.
Králičie mäso dáme aj s olejom a zeleninou do pekáča, pridáme bobkový list, čierne korenie, šalviu, posypeme na kocky narezanou slaninou a osolíme. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre pri 180°C asi 50 minút.
Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút. Mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šalviu a bobkový list odstránime.
Na omáčku orestujeme narezanú cibuľu, pridáme celý výpek aj so zeleninou z králika a paradajkové pyré a 10 min povaríme. Podľa potreby dosolíme.
Podávame so zemiakmi v akejkoľvek forme.