Kančí ragů s brusinkami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg kančí plece
- 125 g čerstvých brusinek
- 10 dkg slaniny Pancetta
- ½ liru masového vývaru
- 1 velká cibule
- 2 bobkové listy
- sůl
- kmín mletý
- pepř
- sádlo
- cukr
Postup Kančí ragů s brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice.
Maso prudce opečeme na rozpáleném sádle v hrnci, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme masovým vývarem a přidáme bobkové listy, sůl, pepř a asi 15 plodů čerstvým brusinek. Dusíme pod pokličkou do úplného změknutí masa.
Když je maso již měkké tak dle potřeby můžeme zahustit lžicí hladké mouky, ale lze i bez zahuštění neboť vývar se zredukuje a lehce zahustí rozvařenou cibulí.
Na pánvičce do zlaté barvy opečeme na nudličky nakrájené silnější plátky italské slaniny Pancetta a přidáme i s výpekem k masu. Lehce promícháme a necháme ještě lehce přejít varem.
V malé pánvičce si necháme lehce rozpustit dvě lžíce krystalového cukru, které podlijeme půl deci vody a vložíme oprané čerstvé brusinky. Jakmile začne brusinkám praskat slupka, lehce promícháme a necháme zkaramelizovat s cukrem.
Ke každé porci kančí plece přidáme malou lžičku delikatesních čerstvých brusinek. Vhodnou přílohou jsou těstoviny a houskový knedlík.