Kančí ragů s brusinkami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg kančí plece
125 g čerstvých brusinek
10 dkg slaniny Pancetta
½ liru masového vývaru
1 velká cibule
2 bobkové listy
sůl
kmín mletý
pepř
sádlo
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice.

  2. Maso prudce opečeme na rozpáleném sádle v hrnci, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme masovým vývarem a přidáme bobkové listy, sůl, pepř a asi 15 plodů čerstvým brusinek. Dusíme pod pokličkou do úplného změknutí masa.

  3. Když je maso již měkké tak dle potřeby můžeme zahustit lžicí hladké mouky, ale lze i bez zahuštění neboť vývar se zredukuje a lehce zahustí rozvařenou cibulí.

  4. Na pánvičce do zlaté barvy opečeme na nudličky nakrájené silnější plátky italské slaniny Pancetta a přidáme i s výpekem k masu. Lehce promícháme a necháme ještě lehce přejít varem.

  5. V malé pánvičce si necháme lehce rozpustit dvě lžíce krystalového cukru, které podlijeme půl deci vody a vložíme oprané čerstvé brusinky. Jakmile začne brusinkám praskat slupka, lehce promícháme a necháme zkaramelizovat s cukrem.

  6. Ke každé porci kančí plece přidáme malou lžičku delikatesních čerstvých brusinek. Vhodnou přílohou jsou těstoviny a houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!