Ovocné dortíky tříbarevné

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
2 vejce
2 PL cukru krupice
2 PL mouky polohrubé
2 PL kakaa
2 PL oleje
2 PL mléka
1 KL kypřícího prášku
Náplň:
600 ml smetany ke šlehání
200 g slazeného kondenzovaného mléka
8 plátků želatiny
1 mango
250 g jahod
malinový džem na potření korpusu
jahody
máta na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao.

  2. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi jen 10 minut. Zkoušíme špejlí.

  3. Necháme vychladnout ve formě. Vychladlý potřeme malinovým džemem.

  4. 1 náplň: 4 plátky namočíme do 4 PL studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Jahody rozmixujeme. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme - nesmí se vařit. 300 ml smetany ušleháme do tuha. Přimícháme k ní 100 g kondenzovaného mléka rozmixované jahody a rozehřátou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus. Dáme chladit.

  5. 2 náplň: Dělá se stejně, jen se přidá rozmixované mango. Nalijeme na ztuhlou jahodovou náplň a dáme tuhnout - nejlépe přes noc. Po ztuhnutí vykrajujeme pomocí formičky o průměru asi 6 cm dortíky. Dozdobíme jahodou a mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!