Květákovofenyklová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší květák
1 bulva fenyklu
1-2 mladé karotky
1 menší cibule
kousek másla
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky mletého koriandru
špetka muškátového oříšku
špetka bílého mletého pepře
sůl podle potřeby
1000 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Květák, zbavený košťálů, očištěný a rozebraný na růžičky, vhodíme do vody, přidáme na proužky nakrájený fenykl, který taktéž zbavíme tuhých oných...

  2. Přidáme sůl a pepř.

  3. Mrkvičku nakrájíme na hranolky a zatím odložíme stranou.

  4. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dosklovata, přidáme koriandr a muškátový (nastrouhaný!) oříšek, necháme rozvonět. Přidáme mouku, zalijeme trochou studené vody a vlijeme do hrnce ke květáku a fenyklu.

  5. V této fázi přidáme do hrnce i mrkev. Asi po 10 minutách bude hotovo.

  6. Šťouchadlem na brambory rustikálně:-))) rozšmelcujeme květák... t.z. ledabyle... tam jsem byl, tam ne... takové to domácí pošťuchování, však víme:-)))

  7. Doladíme chutě a dozdobíme koriandrovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!