Květákovofenyklová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší květák
- 1 bulva fenyklu
- 1-2 mladé karotky
- 1 menší cibule
- kousek másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- špetka muškátového oříšku
- špetka bílého mletého pepře
- sůl podle potřeby
- 1000 ml vody
Postup Květákovofenyklová polévka
Postup přípravy receptu
-
Květák, zbavený košťálů, očištěný a rozebraný na růžičky, vhodíme do vody, přidáme na proužky nakrájený fenykl, který taktéž zbavíme tuhých oných...
Přidáme sůl a pepř.
Mrkvičku nakrájíme na hranolky a zatím odložíme stranou.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dosklovata, přidáme koriandr a muškátový (nastrouhaný!) oříšek, necháme rozvonět. Přidáme mouku, zalijeme trochou studené vody a vlijeme do hrnce ke květáku a fenyklu.
V této fázi přidáme do hrnce i mrkev. Asi po 10 minutách bude hotovo.
Šťouchadlem na brambory rustikálně:-))) rozšmelcujeme květák... t.z. ledabyle... tam jsem byl, tam ne... takové to domácí pošťuchování, však víme:-)))
Doladíme chutě a dozdobíme koriandrovými lístky.