Moje čokoládové soufflé

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g čokolády
50 g cukru
75 g hladké mouky
20 g 100% kakaa
120 g másla
3 vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr a předem rozpuštěné máslo vyšleháme elektrickým mixérem. Následně přidáme do vyšlehané směsi mouku, kakao a opět prošleháme.

  2. Čokoládu si necháme rozpustit ve vodní lázni. Následně ji přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme mixérem.

  3. Připravíme si vhodné nádoby, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs. Nádoby vymažeme máslem, vysypeme trochou hladké mouky a do nádobky poté dávkujeme směs cca 2cm pod okraj. Budoucí soufflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 10-12 minut. Důležité je, aby bylo soufflé uvnitř trochu tekuté. Po upečení vyklopíme soufflé na talířek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!