Moje čokoládové soufflé
Recepty, MoučníkyPostup Moje čokoládové soufflé
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr a předem rozpuštěné máslo vyšleháme elektrickým mixérem. Následně přidáme do vyšlehané směsi mouku, kakao a opět prošleháme.
Čokoládu si necháme rozpustit ve vodní lázni. Následně ji přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme mixérem.
Připravíme si vhodné nádoby, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs. Nádoby vymažeme máslem, vysypeme trochou hladké mouky a do nádobky poté dávkujeme směs cca 2cm pod okraj. Budoucí soufflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 10-12 minut. Důležité je, aby bylo soufflé uvnitř trochu tekuté. Po upečení vyklopíme soufflé na talířek.