Losos v limetkové omáčce

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g lososa bez kůže
1 šalotka
1 limetka
plátek másla + trochu oleje
rovná lžíce hladké mouky
150-200 ml vývaru, nejlépe rybí
150 ml smetany 31%
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lososa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Osolíme je a pokapeme šťávou z limetky, ze které jsme předtím ostrouhali kůru. Rozehřejeme trochu oleje a rybu zprudka krátce opečeme.

  2. Opatrně kousky vytáhneme z pánve a uložíme v teple. Do pánve přidáme máslo, nakrájenou šalotku a polovinu kůry z limetky. Po orestováni cibulky přidáme mouku a po chvíli zalijeme vývarem a povaříme.

  3. Přilijeme smetanu, zbytek limetkové kůry a dochutíme pepřem. Vrátíme lososa a prohřejeme. Těsně před koncem přidáme šťávu z limetky podle toho, jak chceme omáčku kyselou.

  4. Podávala jsem na přání s hranolky, ale určitě se k tomu hodí různé těstoviny, špagety, tagliatelle nebo i nočky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!