Losos v limetkové omáčce
Recepty, RybySuroviny
- 300 g lososa bez kůže
- 1 šalotka
- 1 limetka
- plátek másla + trochu oleje
- rovná lžíce hladké mouky
- 150-200 ml vývaru, nejlépe rybí
- 150 ml smetany 31%
- sůl
- bílý pepř
Postup Losos v limetkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Lososa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Osolíme je a pokapeme šťávou z limetky, ze které jsme předtím ostrouhali kůru. Rozehřejeme trochu oleje a rybu zprudka krátce opečeme.
Opatrně kousky vytáhneme z pánve a uložíme v teple. Do pánve přidáme máslo, nakrájenou šalotku a polovinu kůry z limetky. Po orestováni cibulky přidáme mouku a po chvíli zalijeme vývarem a povaříme.
Přilijeme smetanu, zbytek limetkové kůry a dochutíme pepřem. Vrátíme lososa a prohřejeme. Těsně před koncem přidáme šťávu z limetky podle toho, jak chceme omáčku kyselou.
Podávala jsem na přání s hranolky, ale určitě se k tomu hodí různé těstoviny, špagety, tagliatelle nebo i nočky.