Kakaový dort s broskvovou pěnou

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku mléka
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
5 lžic oleje
1-2 lžíce kakaa
Náplň:
asi 400 - 500 g vypeckovaných broskví
cukr podle chuti
2 tvarohy v kostce
1 šlehačka 33 %
6 plátků želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na korpus dohromady ušleháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 20 - 30 minut.

  2. Broskve rozmixujeme a dáme do kastrůlku, posypeme cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme! Necháme vychladnout, smícháme s tvarohem, podle potřeby dosladíme, přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.

  3. Korpus necháme vychladnout. Pak do formy po jejím obvodu vložíme pruh pečícího papíru a nalijeme náplň. Necháme přes noc v ledničce ztuhnout a pak podle libosti ozdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!