Kakaový dort s broskvovou pěnou
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 lžic oleje
- 1-2 lžíce kakaa
- Náplň:
- asi 400 - 500 g vypeckovaných broskví
- cukr podle chuti
- 2 tvarohy v kostce
- 1 šlehačka 33 %
- 6 plátků želatiny
Postup Kakaový dort s broskvovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na korpus dohromady ušleháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 20 - 30 minut.
Broskve rozmixujeme a dáme do kastrůlku, posypeme cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme! Necháme vychladnout, smícháme s tvarohem, podle potřeby dosladíme, přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
Korpus necháme vychladnout. Pak do formy po jejím obvodu vložíme pruh pečícího papíru a nalijeme náplň. Necháme přes noc v ledničce ztuhnout a pak podle libosti ozdobíme ovocem.