Kakaová roláda se šlehačkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 6 lžic cukr krupice
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce kakaa
- Krém:
- 1 vanilkový pudink
- 300 ml mléka
- cukr moučka
- vanilkového cukru
- 150 g másla
- 1 smetana na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- čokoláda na povrch
Postup Kakaová roláda se šlehačkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme celá vejce s cukrem krupice do husta. Smícháme všechny mouky se solamylem a kakaem na sucho a lehce vmícháme do ušlehané hmoty.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi na 150°C. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
Krém: Uvaříme pudink v mléku s vanilkovým cukrem, necháme zcela vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, množství cukru dáme dle chutí, přidáme vychladlý pudink, přilijeme 33% smetanu na šlehání a sáček ztužovače šlehačky. Vyšleháme až je krém hustý.
Krém rozetřeme na vychladlý upečený piškot a opatrně stáčíme, přitom odstraňujeme pečící papír. Povrch rolády potřeme čokoládovou polevou a necháme dobře vychladit.