Cizrnový krém s houbami a opečenou slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 konzerva (420 g) cizrny nebo odpovídající množství uvařené
2-3 hříbky nebo jiné pevné lesní houby
4 plátky pikantní libové slaniny
1 lžíce másla + tenký plátek
2 lžíce mouky
zeleninový vývar
sůl
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem, přidáme cizrnu i s nálevem / pár kousků si můžeme dát stranou na ozdobu / a vaříme 20 minut.

  2. Necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ji na jemný krém. Je-li třeba, dochutíme solí.

  3. Na pánvičce rozehřejeme malý kousek másla, přidáme houby pokrájené na větší kousky, osolíme a podusíme doměkka.

  4. Hotové houby vyndáme, udržujeme v teple a na pánvičce opečeme plátky slaniny.

  5. Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme cizrnou, opečenou slaninou, houbami a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!