Pekáček plný dobrot, aneb tři v jednom

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větši kuřecí stehna
1 balíček kysaného zelí
1 nožička pikantní klobásy
100 g anglické slaniny
300 g brambor
uzená červená paprika
sůl
kmín
6-8 černých oliv
150 ml piva

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku poklademe na dno na špaličky pokrájenou slaninu, na kterou vložíme kostky omytých brambor.

  2. Vše osolíme a okmínujeme. Na brambory nandáme kysané zelí i s částí nálevu. Vlastně tím nálevem kuřecí stehna jakoby podijeme.

  3. Na zelí dáme ještě kousky pokrájené budapešťské klobásy a nakonec na klobásu vložíme kuchyňsky upravená kuřecí stehna, posypaná uzenou červenou paprikou, solí a kmínem.

  4. Pekáček zakryjeme alobalem, nebo druhým pekáčkem a pečeme cca 60 minut, dokud nejsou brambory měkkě.

  5. Pak odejmeme alobal, do pekáčku nasypeme propláchlé černé olivy a dál vše dopékáme bez přiklopení do zlatavé kůrčičky. Při pečení podléváme trochou pivka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!