Kachní prso se zeleninovými knedlíky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 kachní prsa
- sůl a pepř
- asi 1,5 dl červeného vína
- hrst sušených brusinek
- Zeleninové knedlíky:
- 150 g kedlubny
- 150 g mrkve
- 10 g tvrdého sýra
- 3 vejce
- sůl
- tuk na vymazání misek
Postup Kachní prso se zeleninovými knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařežeme do mřížky a do mezer vetřeme sůl a pepř. Vložíme na suchou pánev kůží dolů a opékame z obou stran asi 6 minut. Pak prsa zabalíme do alobalu a vložíme ještě na 15 minut do teplé trouby.
Sádlo z pánve trochu odlijeme, šťávu vysmahneme, zalijeme červeným vínem a přidáme brusinky. Necháme víno odpařit.
Kedlubnu a mrkev nastrouháme na jemno, osolíme a vymačkáme vodu. Přidáme nastrouhaný sýr, žloutky, vše důkladně promícháme a přidáme tuhý sníh. Malé zapékací misky (jako na suflé) vymažeme tukem a naplníme směsí. Pečeme v mikrovlnné troubě asi 7-10 minut.
Podáváme s červeným zelím.