Uzení rarášci

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300 g libové uzené plece
2 lžíce strouhané Goudy
2 vejce
80-100 ml světlého piva
1 lžíce hořčice
2 lžíce kvalitní sojové omáčky
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce solamylu
1 lžíce strouhanky
sůl (opatrně)
pepř
špetka kajenského pepře nebo chilli
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme pivo, vejce a všechny suroviny kromě masa. Vznikne těstíčko, které dochutíme a nakonec vmícháme maso. Necháme půl hodiny odležet.

  2. Rozehřejeme olej a lžíci nabíráme maso i s těstíčkem. Klademe do pánve a tvoříme placičky. Smažíme pozvolna z obou stran do zlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Dobré jsou i studené s chlebem, hořčicí a kyselými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!