Uzení rarášci
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 300 g libové uzené plece
- 2 lžíce strouhané Goudy
- 2 vejce
- 80-100 ml světlého piva
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce kvalitní sojové omáčky
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce solamylu
- 1 lžíce strouhanky
- sůl (opatrně)
- pepř
- špetka kajenského pepře nebo chilli
- olej na smažení
Postup Uzení rarášci
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme pivo, vejce a všechny suroviny kromě masa. Vznikne těstíčko, které dochutíme a nakonec vmícháme maso. Necháme půl hodiny odležet.
Rozehřejeme olej a lžíci nabíráme maso i s těstíčkem. Klademe do pánve a tvoříme placičky. Smažíme pozvolna z obou stran do zlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Dobré jsou i studené s chlebem, hořčicí a kyselými okurkami.