Kachní prsa s jablky a červeným vínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
sůl
tymián
3 malá jablka
2 dl červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme do kříže. Z obou stran osolíme a ze strany masa posypeme tymiánem. Jablka nakrájíme na kousky.

  2. Pánev rozpálíme nasucho a prsa na ni vložíme kůží dolů.

  3. Opékáme 7-8 minut, potom otočíme a pár minut opékáme i z druhé strany. Sádlo pustí a maso se tak k pánvičce nepřilepí, není třeba žádný jiný tuk.

  4. K masu přidáme jablka a přilijeme víno. necháme pár minut probublat a přesuneme do nádoby vhodné do trouby (zapékací miska, pekáček...).

  5. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 30 minut, po 15-20 minutách zkontrolujeme.

  6. Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!