Kachní prsa s jablky a červeným vínem
Recepty, Drůbeží masoPostup Kachní prsa s jablky a červeným vínem
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme do kříže. Z obou stran osolíme a ze strany masa posypeme tymiánem. Jablka nakrájíme na kousky.
Pánev rozpálíme nasucho a prsa na ni vložíme kůží dolů.
Opékáme 7-8 minut, potom otočíme a pár minut opékáme i z druhé strany. Sádlo pustí a maso se tak k pánvičce nepřilepí, není třeba žádný jiný tuk.
K masu přidáme jablka a přilijeme víno. necháme pár minut probublat a přesuneme do nádoby vhodné do trouby (zapékací miska, pekáček...).
Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 30 minut, po 15-20 minutách zkontrolujeme.
Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s brambory.