Asijské taštičky WON TON

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Těsto na taštičky:
320 g hladké mouky
špetka soli
100-150 ml studené vody
Náplň I.:
mleté vepřové maso nebo drůbeží
zázvor
česnek
cibulka
petržel
chilli
čerstvý koriandr
sůl
pepř
sójová omáčka
Náplň II.
čínské zelí
česnek
cibulky
hráškové lusky
nastrouhaná kořenovou zelenina:
mrkev
petržel
celer
kedlubna atd.
Omáčka I.
4 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce nasekané zelené natě jarní cibulky
1 lžíce chilli pasty
Omáčka II:
1/2 červené cibule
1 chilli paprička
1 lžíce rýžového octa
5-6 lžic švestkové omáčky (asijské)
Omáčka III.
1 jarní cibulka
5 cm oloupaného zázvoru
1 chilli
1 lžička sezamového oleje
šťáva z 1 pomeranče
6 lžic Hoi sin omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.

  2. Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním kroužkem vykrájíme.

  3. Hotové poprášíme solamylem nebo moukou, aby se neslepily.

  4. Těsto, které zpracováváme, uchováváme pod fólií, aby neoschlo.

  5. Je to asijský pokrm, který lze dělat na mnoho způsobů, s masem nebo jen se zeleninou.

  6. Knedlíčky mohou být pootevřené nebo zcela uzavřené a zpravidla se vaří v páře cca 10 minut.

  7. Taštičky se vaří ve vodě asi 5 minut, než vyplavou.

  8. Taštičky můžeme také smažit na malém množství slunečnicového oleje a usmažené dozlatova pak podlít vroucí vodou, přiklopit 2-3 minut a odklopit, když se voda odpaří jsou taštičky krásně měkké (smažené mám nejraději).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!