Asijské taštičky WON TON
Recepty, TěstovinySuroviny
- Těsto na taštičky:
- 320 g hladké mouky
- špetka soli
- 100-150 ml studené vody
- Náplň I.:
- mleté vepřové maso nebo drůbeží
- zázvor
- česnek
- cibulka
- petržel
- chilli
- čerstvý koriandr
- sůl
- pepř
- sójová omáčka
- Náplň II.
- čínské zelí
- česnek
- cibulky
- hráškové lusky
- nastrouhaná kořenovou zelenina:
- mrkev
- petržel
- celer
- kedlubna atd.
- Omáčka I.
- 4 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce nasekané zelené natě jarní cibulky
- 1 lžíce chilli pasty
- Omáčka II:
- 1/2 červené cibule
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce rýžového octa
- 5-6 lžic švestkové omáčky (asijské)
- Omáčka III.
- 1 jarní cibulka
- 5 cm oloupaného zázvoru
- 1 chilli
- 1 lžička sezamového oleje
- šťáva z 1 pomeranče
- 6 lžic Hoi sin omáčky
Postup Asijské taštičky WON TON
Postup přípravy receptu
-
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.
Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním kroužkem vykrájíme.
Hotové poprášíme solamylem nebo moukou, aby se neslepily.
Těsto, které zpracováváme, uchováváme pod fólií, aby neoschlo.
Je to asijský pokrm, který lze dělat na mnoho způsobů, s masem nebo jen se zeleninou.
Knedlíčky mohou být pootevřené nebo zcela uzavřené a zpravidla se vaří v páře cca 10 minut.
Taštičky se vaří ve vodě asi 5 minut, než vyplavou.
Taštičky můžeme také smažit na malém množství slunečnicového oleje a usmažené dozlatova pak podlít vroucí vodou, přiklopit 2-3 minut a odklopit, když se voda odpaří jsou taštičky krásně měkké (smažené mám nejraději).