Rýžové koláčky s tuňákem
Recepty, RybySuroviny
- 2 hrnky vařené rýže
- 2 větší plechovky kvalitního tuňáka v oleji (můžete dát pochopitelně méně)
- (pokud je rýže sypká, přidejte 1 vejce)
- 2 lžíce strouhaného Parmezánu
- 2 lžíce sekaného kopru (pokud chcete asijskou verzi, tak ho nahraďte čerstvým koriandrem)
- svazek jarní cibulky
- sůl
- pepř
Postup Rýžové koláčky s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Rýži smíchejte s okapaným tuňákovým masem, parmezánem, jarní cibulkou nasekanou na jemno a bylinkami. Pokud vám nebude směs držet pohromadě, tak přidejte 1 vejce. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
Z hmoty vytvarujte placičky, které v ničem neobalujte a položte na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 180 stupňů přibližně 20 min. Podávejte s dresingem z jogurtu či kysané smetany s česnekem a okurkou a skvěle chutnají také s thajskou sladkou chilli omáčkou. Můžete podávat teplé i studené.