Králičí ledvinky na smetaně
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 balení králičích ledvinek
- 1 větší cibuli
- 1-2 stroužky česneku
- sypké polévkové koření Knorr (nebo masox)
- pepř
- 1 lžíci sádla (nebo olej)
- 1 šlehačku
- 2 verze:
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
Postup Králičí ledvinky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml studené vody a pod pokličkou dusíme. Když se voda odpaří přidáme polévkové koření, smetanu a ještě krátce povaříme za občasného promíchání asi 5 minut.
V druhé verzi: Než podlijeme vodou přidáme ještě papriku sladkou i pálivou podle chuti. Podle potřeby dosolíme ale pozor polévkové koření je slané.
Doba vaření celkem 15-20 minut, smetana omáčku dostatečně zahustí. Chceteli víc omáčky, zřeďte mlékem smíchaným se lžičkou hl. mouky a ještě povařte. Příloha: rýže, knedlík, noky, špecle nebo chléb.