Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 6 telecích medailonků z kýty (po 80 g)
- 3 lžíce přepuštěného másla (ghí)
- miska pravých hřibů
- 100 ml bílého suchého vína
- 200 ml smetany
- asi 4 snítky tymiánu
- 3 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Postup Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla.
Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.