Kuřecí prsa s červenou paprikou a dýňovými semínky, s basmati-kukuřičnou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na omáčku:
3 kuřecí prsa
1 červená sušená paprika
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce hořčice (Dijonského typu)
1 lžička koření Davídkovo pečené kuře
hrst dýňových semínek
majoránka
sůl
pepř
přepuštěné máslo nebo olej
vývar
Na rýži:
1/2 cibule
hrst mražené kukuřice
sůl
olej
rýže (cca 1 hrnek rýže na 2 porce)

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibulku nakrájenou na půlkolečka a česnek na kolečka. Když je cibulka do hněda, přidejte na kostičky nakrájené maso, restujte, dokud se maso nezatáhne. Osolte, opepřete, přidejte hořčici a koření. Zalijte vývarem, aby bylo maso zcela ponořené. Duste asi dvacet minut. Pokud máte rádi husté omáčky, můžete zahustit trochu škrobem rozmíchaným ve vodě. Zasypte majoránkou.

  2. Oloupanou cibuli drobně a osmažte jí v rendlíku na rozpáleném oleji. Přidejte rýži a za stálého míchání společně restujte asi tak 2 minuty. Přidejte kukuřici a osolte. Zalijte vodou asi centimetr nad rýži. Vařte doměkka. Pokud se voda vyvaří dřív, než je rýže měkká, přilijte trochu vody. Rýže se nemíchá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!