Kuličky z mletého masa na hlívě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g mletého masa (měla jsem směs vepřového a hovězího)
1 syrový brambor
sůl
pepř
1 vejce
500 g hlívy ústřičné
1 cibule
olej
červená mletá paprika pálivá případně i feferonka
trochu majoránky
2-3 stroužky česneku
voda
Na zahuštění (kdo chce):
trochu polohrubé mouky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého mäsa vmiešame soľ, čierne korenie, na jemno nastrúhaný zemiak a vajce. Formujeme guličky o priemere cca 3 cm, ktoré opekáme na oleji.

  2. Na to istom oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a pretlačený cesnak, hlivu - umytú a pokrájanú, okoreníme, osolíme, prípadne aj štipku feferónového krému a podlejeme trochou vody.

  3. Keď to vrie, vložíme osmažené mäsové guličky a varíme cca 20 minút.

  4. Pred koncom pridáme majoránku, dochutíme, pripravíme z polohrubej múky a vody záklechtku, ktorým to trochu zahustíme - nie je podmienkou a prevaríme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!