Pečená kuřecí stehna na rajčatech, oregánu a mandlích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna
1 plechovka loupaných rajčat
3 stroužky česneku
4 lžíce červeného vína
sůl
pepř
oregano
menší hrst loupaných mandlí
2 lžíce oleje
cukr
hořčice dijonská

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací misky s víkem vlijte loupaná rajčata a nožem je pokrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete, posypte oreganem, přilijte víno a olej (pokud máte raději sladké omáčky, posypte rajčata lžící cukru).

  2. Omytá a osušená stehna osolte, potřete hořčicí a vložte do misky. Maso posypte trochou oregana a poklaďte je plátky česneku. Zasypte pokrájenými mandlemi a přiklopte víkem. Pečte na 210°C asi hodinu. Před koncem pečení, odklopte víko a opékejte na barvu.

  3. Podávejte s bramborovou kaší, kterou zaděláte místo mléka smetanou. Ta doladí nakyslou chuť omáčky. Příloha je salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!