Ořechový Kringel
Recepty, MoučníkySuroviny
- Potřebujeme:
- 300 g hladké mouky
- 15 g droždí
- lžíce cukru krupice
- 120 ml vlažného mléka
- 30 g másla
- špetka soli
- 1 žloutek
- Na náplň:
- 60 g másla
- 4 lžíce cukru
- 2 lžičky skořice
- 40 g mletých vlašských ořechů
Postup Ořechový Kringel
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek.
Do mísy robotu dáme mouku, žloutek, roztopené máslo, špetku soli a kvásek. Vypracujeme hákem nelepivé těsto a dáme na 40 minut kynout na teplé místo.
Po kynutí těsto rozválíme na tenký plát. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Připravíme náplň – roztopené máslo, cukr, skořici a ořechy smícháme. Směsí potřeme celý plát a poté srolujeme do rolády.
Roládu rozřízneme podélně na dva kusy. Oba kusy proplétáme a nakonec stočíme do tvaru věnce. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 25 minut při 180 stupních.