Jemné řapíkato - mrkvové knedlíčky do polévky

Recepty, Polévky

Suroviny

2-3 stonky řapíkatého celeru
2-3 mrkve
2 kuřecí skelety (nebo 4 kuřecí křídla apod.)
sůl
pepř
2 stroužky česneku
15 g polohrubé mouky
15 g strouhanky
vejce
muškátový květ nebo kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit omyté kuřecí maso na polévku s mrkví i s řapíkatým celerem. Měkčí řapíkatý celer i mrkev z polévky po chvíli vyndáme a pokrájíme na malinké kousky.

  2. Masíčko obereme a také pokrájíme na malé kousíčky.

  3. Mezitím si utřeme máslo se žloutkem, prolisovaný česnek, přidáme sůl, pepř, koření, pokrájený změklý řapíkatý celer a změklou mkrvičku a pokrájené kuřecí masíčko.

  4. Vše zahustíme moukou a strouhankou. Nakonec vmícháme sníh.

  5. Utvoříme mokrou rukou malé knedlíčky, které dáme vařit do kuřecího vývaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!