Jemné řapíkato - mrkvové knedlíčky do polévky
Recepty, PolévkySuroviny
- 2-3 stonky řapíkatého celeru
- 2-3 mrkve
- 2 kuřecí skelety (nebo 4 kuřecí křídla apod.)
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 15 g polohrubé mouky
- 15 g strouhanky
- vejce
- muškátový květ nebo kari koření
Postup Jemné řapíkato - mrkvové knedlíčky do polévky
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit omyté kuřecí maso na polévku s mrkví i s řapíkatým celerem. Měkčí řapíkatý celer i mrkev z polévky po chvíli vyndáme a pokrájíme na malinké kousky.
Masíčko obereme a také pokrájíme na malé kousíčky.
Mezitím si utřeme máslo se žloutkem, prolisovaný česnek, přidáme sůl, pepř, koření, pokrájený změklý řapíkatý celer a změklou mkrvičku a pokrájené kuřecí masíčko.
Vše zahustíme moukou a strouhankou. Nakonec vmícháme sníh.
Utvoříme mokrou rukou malé knedlíčky, které dáme vařit do kuřecího vývaru.