Babiččiny vdolky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
1 dcl mléka
1/2 kostky droždí
6 lžic oleje
1 vejce
lžička cukru
sůl
Dále:
1 vejce na potření
hrubozrnná sůl
mák na posypání
máslo na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Mouku smícháme s olejem, vajíčkem a vzniklým kváskem a vypracujeme těsto (přidáme si případně ještě trochu vlažného mléka aby se nám těsto lépe pojilo).

  2. Těsto necháme asi hodinu kynout. Z těsta tvarujeme bochánky, které ještě necháme na plechu kynout překryté utěrkou asi 30 minut.

  3. Potřeme vajíčkem, posypeme solí a mákem a pečeme při 180°C cca 15-20 minut. Ještě teplé potřeme rozehřátým máslem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!