Babiččiny vdolky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 dcl mléka
- 1/2 kostky droždí
- 6 lžic oleje
- 1 vejce
- lžička cukru
- sůl
- Dále:
- 1 vejce na potření
- hrubozrnná sůl
- mák na posypání
- máslo na potření
Postup Babiččiny vdolky
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Mouku smícháme s olejem, vajíčkem a vzniklým kváskem a vypracujeme těsto (přidáme si případně ještě trochu vlažného mléka aby se nám těsto lépe pojilo).
Těsto necháme asi hodinu kynout. Z těsta tvarujeme bochánky, které ještě necháme na plechu kynout překryté utěrkou asi 30 minut.
Potřeme vajíčkem, posypeme solí a mákem a pečeme při 180°C cca 15-20 minut. Ještě teplé potřeme rozehřátým máslem