Americké čokoládové krinkles

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g másla
125 g kvalitní tmavé čokolády alespoň 70%
200 g cukru krupice
1 lžička mleté vanilky
2 střední vejce
380 g hladké mouky
7 g (1/2 sáčku) kypřícího prášku do pečiva
špetička soli
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a solí.

  2. Ve vodní lázni, ve větší nádobě (budeme tam přidávat i vše ostatní), rozpustíme čokoládu a máslo.

  3. Necháme trošku zchladnout a po jednom do hmoty zašleháme vejce, vanilku a cukr krupici.

  4. Pak vmícháme moučnou směs.

  5. Těsto dáme aspoň na 3 hodiny vychladit.

  6. Pak lžičkou odebíráme kousky, formujeme kuličky velikosti vlašských ořechů, které velmi dobře obalíme v moučkovém cukru.

  7. Pečeme při 180°C asi 8-10 minut.

  8. Po zchladnutí uložíme v suchu a chladu.

  9. Podáváme jako zákusek k čaji nebo kávě. Jsou poměrně pevné na skus, ale ne tvrdé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!