Omáčka na gnocchi se žampiony, bazalkou a červeným vínem
Recepty, OmáčkySuroviny
- Gnocchi
- olivový olej
- 1 střední cibule
- 3-4 stroužky česneku
- cca 8 žampionů
- několik plátků šunky (nemusí být)
- 2-3 dcl červeného vína
- sůl
- pepř
- bazalka
- tymián
Postup Omáčka na gnocchi se žampiony, bazalkou a červeným vínem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Postupně přidáme na plátky nakrájený česnek, žampiony a šunku. Podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Dochutíme solí, bazalkou, tymiánem, a jen zlehka pepřem. Na závěr podlijeme červeným vínem.
Gnocchi (já měla koupené) uvaříme podle návodu, necháme okapat a na talíři polijeme omáčkou. Vegetariáni nemusí dávat šunku, jídlo je výborné i bez ní. Červeného vína kdo má jak rád, dá se jím podlévat místo vody, podle toho, jak moc chcete mít silnou chuť vína v omáčce, já dala jen na poslední podlití. Víno pokrm podstatně zabarví, tak se nelekejte, že bude tmavý:-) Pepře jen maličko, aby omáčka nebyla moc pálivá. Bazalky a tymiánu taky není třeba moc, žampiony a česnek dodají jídlo dostatek chuti. Chutná letní večeře, alternativa k těstovinám. Dá se k tomu podávat červené víno, zvýrazní to chuť.