Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Na ratatouille:
- 1 středně velká cuketa
- 3 čerstvé papriky
- 2 rajčata bez slupky
- čerstvá majoránka
- 2 menší cibule
- můžete použít i 1/2 lilku
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- vývar na podlití (nebo voda)
- mořská sůl a čerstvě umletý pepř
- Na maso:
- 2 kuřecí prsa
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl
- čerstvě umletý pepř
- Na mangold:
- trochu listů čerstvého mangoldu (nebo špenátu)
- Na servírování:
- lžička másla
- parmazán
Postup Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut.
Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl a pepř. Vše jemně podlijte vodou, nebo pokud máte, tak vývarem. Přiklopte a nechte pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne a většina vody se nevypaří (trvá to přibližně 10 minut).
Nakonec ještě přidejte lžíci oleje a chvilinku restujte, jídlo tak dostane lepší chuť. Maso, třeba pánví, naklepejte přes pytlík na tenké plátky. Pak je osolte, opepřete a posypejte nasekaným rozmarýnem.
Okořeněné maso pokapejte olejem a dejte smažit na rozpálenou pánev. Jelikož jsou plátky dost tenké, stačí něco přes 2 minuty z každé strany.
Mangold zbavte tuhých stonků. Pak ho vložte do síta, polijte horkou vodou a ihned vložte do studené. Díky tomu změkne a zůstane mu nádherná barva.
Mangold osušte a rozprostřete na kousek kuchyňské fólie tak, aby do něj šlo zabalit kuře. Maso položte na listy mangoldu, potřete kouskem másla a posypte nastrouhaným sýrem.
Fólii s mangoldem přehněte přes plátek kuřete, nejprve z jedné strany a pak i z druhé, tak aby kuře nebylo vůbec vidět.
Fólii pak odstraňte a plátek zabalený v mangoldu dejte do trouby předehřáté na 220°C asi na 2 minuty dopéct. Podávejte se zeleninovým ratatouille a oříškem másla.