Bešamelové sýrové krokety
Recepty, PředkrmySuroviny
- 100-150 g másla
- 150 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 200 g strouhaného sýra výrazné chuti (Parmazán)
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Bešamelové sýrové krokety
Postup přípravy receptu
-
Z másla, mouky a mléka uděláme bešamel. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Za stálého míchání promícháme, dokud se sýr nerozpustí.
Hmotu rovnoměrně rozprostřeme na pomoučněný vál na sílu 3 mm a necháme vychladit. Vychladlou hmotu rozkrájíme na čtverečky o rozměrech cca 4x4 cm. Čtverečky obalíme v mouce, jemně našlehaných bílcích a naposledy ve strouhance.
Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Poté necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.