Nejlepší bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
4 vejce
100 g oleje
150 g mletého cukru
100 g vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

  2. Do misek rozdělíme zvlášť žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr a olej. Vyšleháme do pěny a pomalu přidáváme mouku, kypřící prášek a vodu. Šleháním těsto spojíme a poté ručně zamícháváme sníh.

  3. Z těsta odebereme 1/3 a do ní přimícháme kakao.

  4. Na dno formy nalijeme nejdříve bílé těsto, poté kakaové a zakončíme bílým.

  5. Bábovku dáme péct do trouby na 35-40minut.

  6. Před vytažením zkontrolujeme špejlí, pokud se na ní nezachytává těsto, je hotová.

  7. Necháme vychládnout, přes talíř vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!