Nejlepší bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 100 g oleje
- 150 g mletého cukru
- 100 g vlažné vody
- 1/2 prášku do pečiva
- lžíce kakaa
Postup Nejlepší bábovka
Postup přípravy receptu
-
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Do misek rozdělíme zvlášť žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr a olej. Vyšleháme do pěny a pomalu přidáváme mouku, kypřící prášek a vodu. Šleháním těsto spojíme a poté ručně zamícháváme sníh.
Z těsta odebereme 1/3 a do ní přimícháme kakao.
Na dno formy nalijeme nejdříve bílé těsto, poté kakaové a zakončíme bílým.
Bábovku dáme péct do trouby na 35-40minut.
Před vytažením zkontrolujeme špejlí, pokud se na ní nezachytává těsto, je hotová.
Necháme vychládnout, přes talíř vyklopíme a pocukrujeme.