Kachní prsa Rose, meruňkové chutney a bramborová kaše s rozmarýnem.
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 ks kachní prsa
- 0,5 l Červené víno Tramín Cabernet
- 1/2 másla
- brambory
- 1 dcl mléka
- 1 dcl sladké smetany
- sůl
- koření
- rozmarýn
- meruňkové čatní
Postup Kachní prsa Rose, meruňkové chutney a bramborová kaše s rozmarýnem.
Postup přípravy receptu
-
Kačacie prsia z jednej kačice po povrchu narežeme tak, aby sme po uvarení dostali porcie. Prsia si nasolíme a necháme odlažať v chlade cca 2 hodiny. Do kastróla si dáme červené víno a prsia v ňom povaríme do polomaka.
Na panvici roztopíme maslo a prsia na ňom dopečieme. Pripravíme si francúzsku zemiakovú kašu z uvarených zemiakov, masla a smotany. Do hotovej kaše pridáme lístky čerstvého rozmarínu. Podávame s chutney.