Odlehčený Coleslaw

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g hlávkového zelí
100 g mrkve
1 menší cibule
4 lžíce zakysané smetany (můžete nakombinovat i s bílým jogurtem, množství řiďte dle své chuti)
1/2 lžičky soli (nebo jinak dle chuti)
1 lžíce octa ((nebo jinak dle chuti, zdravěji můžete použít i citron)
1 lžička kmínu (nebo jinak dle chuti)
potřebovat budete ještě stlačovací nádobu nebo mísu se zátěží (já jsem použila šunkovar, který přesně tuto funkci splňuje)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouhejte na malé kousky, mrkev nastrouhejte na větším struhadle a cibuli nakrájejte na jemno. Vše v míse smíchejte se solí a kmínem a pořádně rukama promačkejte, aby zelenina pustila první vodu.

  2. Poté stlačte v připravené nádobě a nechce odpočívat ideálně třeba přes noc, ale pokud spěcháte, i hodinka nebo dvě snad postačí (nádoba během toho nemusí být nutně v lednici). Poté slijte vymačkanou vodu, přidejte zakysanou smetanu, ocet nebo citron a případně dle chuti ještě dosolte a dochuťte kmínem.

  3. Salát podávejte dobře vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!