Barevná quinoa

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek quinoy
1,5 hrnku vody
1 menší cibule
olivový olej
200 g listového špenátu (mraženého)
100 g kukuřice (sterilované nebo mražené)
8 sušených rajčat
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu.

  2. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme.

  3. Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.

  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na trošce olivového oleje ji orestujeme do zesklovatění.

  5. Přidáme listový špenát, kukuřici a pokrájená rajčata.

  6. Podlijeme třemi polévkovými lžícemi vody a pod pokličkou 5 minut podusíme.

  7. Poté vmícháme uvařenou quinou a dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!