Variace na Kunjovanku

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 větší cuketa
6 mrkví
3 čerstvé červené papriky
2 menší cibule
Nálev na okurky:
1 litr vody
1/2 litru octa
60 g soli
100 g cukru
10 kuliček Sacharinu
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
1 lžíce hořčičného semínka
2 bobkové listy
2 hřebíčky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky a v lehce osolené vodě ji krátce povaříme - aby byla polotvrdá.

  2. Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme schladlou mrkev, a cibuli na půlměsíčky, papriku na proužky.

  3. Vše promícháme. Směsí plníme sklenice, poté je zalijeme lákem, zavíčkujeme.

  4. Sterilujeme jako okurky - při cca 80° 15 minut. Vyndáme, necháme vychladnout a uležet alespoň 1-2 měsíce. Výborné jako příloha k obědu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!