Pečené minikuřátko na bylinkách s citrónovou chutí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřata (á 500 g, název-viz obrázek)
šťáva ze 3 citrónů
3-4 stroužky prolisovaného česneku
150 g uzeného špeku
3 lžíce petrželka + libeček + rozmarýn (směs bylinek)
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
4 cherry rajčátka
sůl
kmín
špetka černého pepře
100 ml červeného vína
+ vývar z drůbků

Postup přípravy receptu

  1. Mini kuřátka omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a prosolíme je ze všech stran.

  2. Česnek si prolisujeme. Bylinky omyjeme, otrháme lístečky a pokrájíme nadrobno.

  3. Do misky vymačkáme šťávu ze všech citrónů, poté přidáme odrhnuté bylinky, olivový olej, červené víno, sušený tymián, česnek, čerstvý pepř a řádně promícháme.

  4. Touto směsí kuřátka hezky potřeme a směs pak hezky vetřeme i dovnitř. Kuřátka pak necháme takto potřená asi 2 hodiny přiklopené v chladu.

  5. Mezitím si špek nakrájíme na malé kostičky a opečeme si ho hezky v pekáčku do zlatova a pak už jen k rožkvařenému špeku přidáme obě kuřátka naložená ve směsi z bylinek.

  6. Podlijeme vývarem a necháme vše pomalinku péci cca 25-30 minut.

  7. V polovině pečení přidáme na kuřátka hoblinky másla a trochu olivového oleje, aby se nám máslíčko nepřepálilo a kuřátka pečeme dál až do zlatova.

  8. Ke konci pečení přidáme cherry rajčátka. Kuřátka servírujeme na půlky, nebo celá s uvařenými a chutně orestovanými gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!