Pečené minikuřátko na bylinkách s citrónovou chutí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřata (á 500 g, název-viz obrázek)
- šťáva ze 3 citrónů
- 3-4 stroužky prolisovaného česneku
- 150 g uzeného špeku
- 3 lžíce petrželka + libeček + rozmarýn (směs bylinek)
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 4 cherry rajčátka
- sůl
- kmín
- špetka černého pepře
- 100 ml červeného vína
- + vývar z drůbků
Postup Pečené minikuřátko na bylinkách s citrónovou chutí
Postup přípravy receptu
-
Mini kuřátka omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a prosolíme je ze všech stran.
Česnek si prolisujeme. Bylinky omyjeme, otrháme lístečky a pokrájíme nadrobno.
Do misky vymačkáme šťávu ze všech citrónů, poté přidáme odrhnuté bylinky, olivový olej, červené víno, sušený tymián, česnek, čerstvý pepř a řádně promícháme.
Touto směsí kuřátka hezky potřeme a směs pak hezky vetřeme i dovnitř. Kuřátka pak necháme takto potřená asi 2 hodiny přiklopené v chladu.
Mezitím si špek nakrájíme na malé kostičky a opečeme si ho hezky v pekáčku do zlatova a pak už jen k rožkvařenému špeku přidáme obě kuřátka naložená ve směsi z bylinek.
Podlijeme vývarem a necháme vše pomalinku péci cca 25-30 minut.
V polovině pečení přidáme na kuřátka hoblinky másla a trochu olivového oleje, aby se nám máslíčko nepřepálilo a kuřátka pečeme dál až do zlatova.
Ke konci pečení přidáme cherry rajčátka. Kuřátka servírujeme na půlky, nebo celá s uvařenými a chutně orestovanými gnocchi.