Rizoto z celozrnné rýže

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 g celozrnná rýže
1/2 cibule
300 g kuřecí maso
hrášek
baby karotka
zelené fazolky
bílý chřest
artyčoky
150 ml bílé víno
vývar
30 g máslo
strouhaný parmazán
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k orestované cibuli a necháme zatáhnout.

  2. Přilijeme víno a za stálého míchání necháme vyvařit alkohol. Přilijeme krapet horkého vývaru, přidáme osmahnuté maso, zeleninu. Mícháme a podle potřeby doléváme vývar dokud není rýže měkká. Když je rýže uvařená odstavíme z ohně. Přidáme máslo nakrájené na kousky a nastrouhaný parmazán. Necháme 5 minut stát přiklopené pokličkou a poté podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!