Zámek pro princeznu
Recepty, DortySuroviny
- 9 vajec
- 300 g cukru krupice
- 450 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 11 lžic horké vody
- Krém:
- 2 másla
- 2 vanilkové pudinky
- 0,5 l mléka
- 200 g cukru
- marmeláda (vaše oblíbená)
- potahovací hmota Formix
- gelové barvy
- zmrzlinové kornouty
- bonbony
Postup Zámek pro princeznu
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme horkou vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. (formu jsem měla větší než klasický dort cca 35cm průměr)Korpus nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme cca 45 minut na 170°C. Necháme vychladnout.
Uvaříme hustý sladký pudink a necháme vychladnout. Poté pomalu vmícháváme do másla.Můžeme přidat trochu rumu. (já pekla pro děti takže bez..)
Vychladlý korpus si 2x prořízneme, spodní díl namažeme marmeládou, krémem a přiložíme další plát. Pokračujeme opět marmeládou, krémem a nakonec vrchní plát korpusu.
Celý korpus omažeme krémem a necháme ztuhnout v lednici.
Zatím si vyválíme potahovací hmotu, kterou jsme obarvili gelovou barvou na tenký plát, který pak naneseme opatrně na korpus....uhladíme a zbytky hmoty odřízneme a kraje opatrně podhrneme pod korpus.
U kornoutků si seřízneme špičky, u prostředního necháme konec delší a všechny opatrně zapíchneme do korpusu. Krémem nastříkáme okraje kornoutků a přiložíme vrchní kornoutky, které jsme pomazali lehce krémem a obalili v barevném kokosu. Pak už jen dozdobíme bonbonky nebo dle vlastní fantazie.