Špaldová bublanina s medem a višněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 110 g medu
- 150 ml acidofilního mléka nebo kefíru
- 100 ml oleje
- 200 g hladké špaldové mouky (použila jsem celozrnnou variantu, ale fungovat vám jistě bude i s obyčejnou bílou)
- 1/2 (tj. 6g) kypřícího prášku do pečiva
- višně nebo libovolné jiné ovoce (zužitkovala jsem mražené, ale klidně zkuste i čerstvé či kompot)
Postup Špaldová bublanina s medem a višněmi
Postup přípravy receptu
-
Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej. Poté ještě půl balíčku prášku do pečiva a závěrem hladkou špaldovou mouku. Nakonec opatrně vmíchejte i připravený sníh z bílků.
Nalijte do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého menšího plechu (můj má rozměr 22x38cm), přidejte ovoce a pečte na cca 180°C asi půl hodinky, dokud nebude bublanina klasicky do zlatova.