Špaldová bublanina s medem a višněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
110 g medu
150 ml acidofilního mléka nebo kefíru
100 ml oleje
200 g hladké špaldové mouky (použila jsem celozrnnou variantu, ale fungovat vám jistě bude i s obyčejnou bílou)
1/2 (tj. 6g) kypřícího prášku do pečiva
višně nebo libovolné jiné ovoce (zužitkovala jsem mražené, ale klidně zkuste i čerstvé či kompot)

Postup přípravy receptu

  1. Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej. Poté ještě půl balíčku prášku do pečiva a závěrem hladkou špaldovou mouku. Nakonec opatrně vmíchejte i připravený sníh z bílků.

  2. Nalijte do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého menšího plechu (můj má rozměr 22x38cm), přidejte ovoce a pečte na cca 180°C asi půl hodinky, dokud nebude bublanina klasicky do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!