Kynutý švestkový koláč bez kynutí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 dl mléka
- 75 ml oleje
- 75 g cukru
- špetka soli
- 1 vejce
- 250 dkg polohrubé mouky
- větší 1/4 čerstvého droždí
- Ovoce:
- švestky (já měla směs švestek a špendlíků)
- Drobenka:
- hrubá mouka
- máslo
- mletý cukr
- podle chuti skořice
Postup Kynutý švestkový koláč bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).
Povrch poklademe vypeckovaným ovocem pokrájeným na poloviny (pokud je kyselejší můžeme promíchat s mletým cukrem) a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C zhruba 45 minut (dle trouby).