Avynčina rajská omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- Omáčka:
- 1 velká nebo 2 menší cibule
- cukr
- sůl
- rajčatový protlak z krabičky (Lidl nebo Německo)
- hovězí vývar
- hladká mouka
- olej
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- hřebíček
- kousek celé skořice
- vařené hovězí maso
Postup Avynčina rajská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku a orestujeme. Přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přihodíme všechno koření, aby se stačilo rozvonět. Přisypeme hladkou mouku a uděláme klasickou jíšku, do které přidáme protlak a pořád mícháme, abychom to nespálili. Ihned zředíme vývarem do potřebné hustoty.
Dostatečně provaříme (minimálně 20 minut) a je-li potřeba dochutíme solí, cukrem.... Omáčku přecedíme a podáváme s vařeným hovězím masem nakrájeným na tenké plátky přes vlákno a klasicky s kynutým knedlíkem nebo jako já s brambory.