Vepřové srdce na smetaně
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 srdce
- 1 velká cibule
- lžíce sádla
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- špetka mleté sladké papriky
- cca 2 lžíce hl. mouky
- 200 g smetany na vaření nebo ke šlehání
- oloupané kolečko citronu
- sůl
- cukr podle chuti
Postup Vepřové srdce na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Srdce důkladně očistíme a rozpůlíme. Cibuli a zeleninu nakrájíme na drobno. Společně orestujeme na sádle do hněda. Přidáme srdce a opečeme. Přihodíme papriku, citron, koření v čajítku, bobkový list a sůl.
Zalijeme vodou tak, aby voda byla jen zároveň s masem. Vaříme do měkka. Lepší je vařit v tlakáči cca hodinku. Měkké srdce vytáhneme a nakrájíme na kousky. Z vývaru vytáhneme koření a citron. Rozmixujeme ponorným mixérem. Smetanu zředíme troškou vývaru a rozmícháme mouku. Nalijeme do základu a povaříme.
Vrátíme nakrájené srdce a společně provaříme. Dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.